Van Dedemfestival

De christelijke muziekvereniging Jubal Dedemsvaart houdt voor de derde maal het twee jaarlijks zomerfestival. De doelstelling is nog steeds: Blaas- en mars/showmuziek en twirl bij een breder publiek onder de aandacht brengen.

Het 3e van Dedemfestival zal plaats vinden op  zaterdag 23 juni 2018, in het centrum van Dedemsvaart.  Het gaat hierbij om buitenoptredens  voor concertbands, jeugdorkesten, show/marching bands en twirls. Vanaf heden is opgave voor deelname mogelijk via mail: vandedemfestival@gmail.com

Het moment waarop het festival wordt gehouden, kan voor jullie vereniging  een mooie gelegenheid zijn om tegen het eind van het seizoen nog een uitdaging aan te gaan.

Een belangrijk aspect voor ons is het onderlinge contact van de muzikanten, dit heeft een stimulerende werking op de muzikale deelnemers. Omdat wij zelf een jeugdorkest hebben, willen we zeker ook  graag een aantal jeugdorkesten onder de deelnemers hebben.

Het festival vindt plaats in het centrum van Dedemsvaart en duurt ongeveer van 11.00 tot 17.00 uur. Dit is afhankelijk van het aantal deelnemers  en kan eventueel worden aangepast.

Voor de concertorkesten zal een overkapping aanwezig zijn, voor het geval het weer iets tegen zit.

Ieder orkest/band krijgt 30 minuten tijd voor een optreden, inclusief wisseltijd. Dit houdt in dat er maximaal 20 minuten muziek gemaakt kan worden.

Er is geen thema gekozen, maar het is de bedoeling dat er een mooi luchtig en zomers  programma ontstaat, met muziek die bij de muzikanten en een breed publiek in de smaak valt.

Hoewel het een gezelligheidsfestival is, willen we er toch een beetje competitie in houden. Twee stukken die gespeeld gaan worden, zullen beoordeeld worden door een jury. Aan het eind van de dag wordt (alleen) een dagwinnaar bekend gemaakt, maar elke deelnemer ontvangt een juryrapport.

 

Als tegemoetkoming in de kosten vragen we een kleine vergoeding van €35,00 per deelnemend orkest, over te maken op rek. nr: NL82 RABO 0312967721 t.n.v. Chr. Muziekver. Jubal, Dedemsvaart.

Voor een goede organisatie ontvangen wij uw aanmelding graag vóór 15 maart, maar vol is vol.

Wilt u bij opgave een contactadres (mail) en contactpersoon doorgeven.

Wij begrijpen dat de muziekkeuze nog gemaakt moet worden. Graag willen wij deze voor 15 mei ontvangen, zodat we een programma kunnen maken. Daarna zullen wij ook contact opnemen over een aantal praktische zaken, zoals tijden, aanwezig slagwerk, verzamelplaats e.d.

Nog vragen? Daarvoor kunt u terecht bij Ben Middag, tel: 06-27493757 (orkesten) en bij Dorien Wassing (twirls), tel: 06-11225356 of via de mail: vandedemfestival@gmail.com