Uit de Dedemsvaartse Courant met dank aan Geke Lensen.

Muziekvereniging Jubal heeft onlangs een deel van het instrumentarium kunnen vervangen. ‘Dat was echt nodig. Een aantal oude instrumenten waren echt aan vervanging toe door het intensieve gebruik door de jaren heen.

Kleppen en ventielen, die niet meer goed werkten zorgden voor teveel wanklanken. Een ander gedeelte van het oude instrumentarium voldeed qua klank niet meer. Muziek van deze instrumenten mengde niet goed meer met de rest van de instrumenten,’ zegt verenigingssecretaris Stef Koelewijn. ‘Dankzij een mooie financiële bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds, dat haar middelen onder andere binnen krijgt door de jaarlijkse Anjercollecte, hebben we vier nieuwe alt saxofoons, een tenor saxofoon, twee trompetten, een euphonium, vier marching snares en een marching base drum aan kunnen schaffen.

‘Eén keer per vier jaar kan een vereniging een aanvraag doen bij het Prins Bernhard cultuurfonds voor een bijdrage in aanschaf van instrumentarium. Het Cultuurfonds geeft een subsidie van maximaal 25% van de aanschafwaarde met een maximum van vierduizend euro per keer. Omdat Jubal al enkele jaren de Anjercollecte verzorgt voor een deel van Dedemsvaart en Lutten kreeg de vereniging ditmaal een extra bonus uitgekeerd. De rest van het bedrag voor het nieuwe instrumentarium hebben wij kunnen betalen uit de opbrengsten van het oud-papier , wat maandelijks wordt ingezameld,’ licht Koelewijn de aanschaf toe. De vereniging is superblij met de nieuwe aanwinst. ‘Hiermee kan Jubal weer jaren vooruit.’