Docenten

Geri Middag
Docent Klarinet/Blokfluit
Geri Middag begon haar muzikale carrière al op 6-jarige leeftijd. Ze volgde eerst de cursus Algemene Muzikale Vorming aan de toenmalige streekmuziekschool Noord Overijssel in Hardenberg. Na anderhalf jaar koos Geri er voor om verder te gaan op de klarinet. Het eerste half jaar heeft ze intern klarinetles gevolgd bij de Christelijke muziekvereniging Jubal in Dedemsvaart en daarna op de muziekschool in Hardenberg bij docent Hans Rikhof.

Na anderhalf jaar lang klarinetles mocht Geri meespelen met het jeugdorkest van muziekvereniging Jubal. Een jaar later is ze doorgestroomd naar het grote orkest binnen dezelfde vereniging. Na de HAVO heeft Geri eerst een MEAO-studie gedaan, waarna ze is gaan werken. Na een jaar werken besloot ze, dat ze graag wat anders wilde doen dan de hele dag op kantoor zitten. Ze wilde meer met haar hobby doen, het klarinetspelen, en koos er daarom voor om verder te gaan in de muziek.

In 2002 heeft Geri voorgespeeld bij het conservatorium in Zwolle en is daar aangenomen bij docent Oscar Ramspek. Op 13 december 2006 is Geri afgestudeerd. Geri speelt bij de Koninklijk erkende Vriezenveense Harmonie en is werkzaam als docente bij muziekvereniging De Broederband in Beerzerveld, Christelijke muziekvereniging Jubal in Dedemsvaart, van Limburg Stirum Band in Wezep, stichting TacT Muziek in Ommen en de Almelose Christelijke Harmonie.
Henk Beens
Docent Koper
Henk Beens werd geboren in het Overijsselse Wilsum. Hier kwam hij reeds op zeer jonge leeftijd in aanraking met de blaasmuziek. Aan het conservatorium in Zwolle zette Henk zijn muzikale loopbaan voort, aanvankelijk met twee hoofdvakken, te weten: Tenor Tuba en HaFaBra-Directie. Deze studie werd binnen 4 jaar succesvol afgerond.

Henk heeft een eigen lespraktijk in zijn woonplaats Wilsum en is op dit ogenblik dirigent van fanfare korps “ Irene Hasselt”, Harmonieorkest Jubal Dedemsvaart en het Jeugdorkest Euphonia Wilsum. Bij Euphonia Wilsum verzorg Henk de jeugdopleiding. Bij het A orkest dat uitkomt in de 1e divisie is hij interim dirigent.

Via muziekschool Noord West Veluwe verzorgd Henk de trompetklassen op basisscholen in Oldebroek waarbij groep 6 en 7 in groepsverband trompet les krijgen. Naast al deze activiteiten speelt Henk zelf tenor tuba. Dit doe hij in orkest en ensemble verband. Bij de Koninklijke landmacht Bereden Wapens/FKKL en JWF is hij remplaçant bij afwezigheid van de vaste tenor tuba spelers. Bij muziekuitgeverij Gobelin speelt Henk samen met andere muzikanten nieuw repertoire in. Deze muziek wordt als demo voorbeeld op hun site gezet.
Erik Zweers
Docent Slagwerk
Erik Zweers is geboren en getogen in Hardenberg (Overijssel). Al op zeer jonge leeftijd speelde hij bij de drumband van de Eendracht Hardenberg. Zoals het in die tijd de gewoonte was leerde je alles van de instructeur, in die tijd was dat zijn eigen vader.

In de begin jaren 80 is hij naast de Eendracht tevens gevraagd als ondersteuning van het slagwerk van Soli Deo Gloria Ane. Hier is hij nog steeds als lid actief. Vanaf 1985 is hij gevraagd om de leerlingen van de Eendracht les te gaan geven. Helaas voor korte tijd blijkt achteraf want de oproep 87-6 werd van kracht. Bij de Johan Willem Friso Kapel in Assen heeft hij het grootste deel van de militaire dienstplicht vervuld als tamboer en (trombone)blazer.

Na zijn diensttijd in 1989 is het instructeurschap begonnen. Na het behalen van alle slagwerkdiploma’s ging Erik op latere leeftijd de conservatoriumstudie volgen. Naast deze studie gaf hij al les aan leerlingen en diverse slagwerkensembles. Na zijn studie werd het al duidelijk dat het opleiden van leerlingen en dirigeren van gestemd en ongestemd slagwerk zijn werk zou zijn.

Onder de naam Drum & Slagwerkschool Erik is daar in 1996 een begin meegemaakt. Naast de drum & slagwerkschool zijn er verscheidene composities en arrangementen van zijn hand verschenen, die door vele bands zijn uitgevoerd. Sinds vele jaren is Erik actief als slagwerkdocent binnen Jubal.
Harmke Seinen
Docent Saxofoon
Harmke is geboren op 19 augustus 1984 te Ommen. Ze heeft haar ‘bachelor’ studie voor saxofoon gevolgd bij Johan van der Linden. Deze heeft zij in juni 2006 afgerond. Harmke heeft tijdens deze studie masterclasses gevolgd bij o.a. Guy Goethals, Claude Georgel, Matthew Sintchak, Ties Mellema en Christer Johnson. Harmke heeft daarnaast 3 maanden in Frankrijk gestudeerd bij Philippe Geiss aan het Conservatoire National de Région de Strasbourg.

In juli 2006 heeft zij samen met Michael Jamieson opgetreden op het ‘World Saxophone Congres’ in Slovenie. Zij vormen samen het duo “Duet d’Ocells”. Harmke heeft zowel in het N.J.F.O. als in het N.J.H.O. gespeeld als altsaxofoniste en valt geregeld in bij zowel harmonie- als fanfareorkesten. Harmke geeft sinds 2013 les bij Jubal en daarnaast speelt ze met veel plezier in het Hanumi Saxophone Quartet.
Michelle Wassing
Docent Dwarsfluit
Op 9 jarige leeftijd begon zij haar muzikale loopbaan bij dwarsfluit-docente Tersite Ayele in Lelystad aan de muziekschool en speelde bij de plaatselijke harmonie. Ook heeft ze met plezier in de beginjaren bij het flevolands jeugd symfonie orkest gespeeld, toen dit nog als “vakantie”-orkest fungeerde.

Haar conservatorium studie heeft zij gevolgd in Zwolle bij Jorge Caryevschi, haar diploma nam zij in 2000 in ontvangst. Tevens heeft zij daar, bij de docenten Gert Jansen en Tijmen Botma, de studie directie Hafabra succesvol afgesloten.

Tijdens haar studie en daarna is zij heel wat jaren actief geweest als docent en dirigent bij muziekscholen en verenigingen. In 2001 heeft ze zich gehuisvest in Hardenberg en in 2003 is ze daar begonnen met een eigen lespraktijk aan huis: Fluiterij Hardenberg.

Naast haar fluitleerlingen en orkesten is zij ook actief in het basisonderwijs: op diverse scholen geeft zij muziekles. En zet zij zich actief in om meer muziek in de klas te krijgen!

Sinds april 2016 is Michelle actief als docent dwarsfluit bij Jubal.