Oud Papier

Chr. Muziekvereniging Jubal haalt al meer dan 50 jaar elke maand oud papier op in Dedemsvaart. Jubal is hiermee in 1966 begonnen en sindsdien is het een vertrouwd beeld geworden dat de vrijwilligers op de eerste zaterdag van de maand het papier inzamelen.

Inkomsten

Oud papier is een grote bron van inkomsten voor Jubal. “Oud papier is de kurk waar Jubal op drijft” is een welbekende spreuk. Door de opbrengsten kan de contributie laag gehouden worden en kan Jubal muziekles aanbieden voor een betaalbaar bedrag. Op deze manier blijft muziek voor iedereen toegankelijk!

Veel papier

Gemiddeld haalt Jubal 50 ton (50.000 kg!) papier op in één maand. Dit wordt gedaan met 6 kraakperswagens die verschillende routes door Dedemsvaart rijden. Ter vergelijking, 50.000 kg is ongeveer gelijk aan; 41 personenauto’s, 7 stevige Afrikaanse olifanten of 3300 bastuba’s. Een enorme berg papier dus!

Afval in papier

Er wordt regelmatig afval gevonden tussen het oud papier. Dat is best te begrijpen omdat melkpakken en pakken van frisdranken van karton lijken te zijn. De binnenkant is echter behandeld of gemaakt van aluminiumfolie. Melk- en frisdrankpakken kunt u tegenwoordig bij het plastic afval doen.

Vragen

Mocht u vragen hebben over het oud papier of wilt u meehelpen met het inzamelen? Neem dan contact op met Jubal via  jubal.oudpapier@gmail.com.

augustus 2020

1augHele dagOud papier

september 2020

5sepHele dagOud papier

oktober 2020

3oktHele dagOud papier

november 2020

7novHele dagOud papier

december 2020

5decHele dagOud papier

  • Elke eerste zaterdag van de maand haalt Jubal papier op. Om 8:30 uur begint Jubal met ophalen. Zet het op tijd aan de weg!
  • Verpak het papier in dichte dozen, zo kan het papier niet wegwaaien
  • Melk- en frisdrankpakken zijn geen papier. Deze moeten bij het plastic afval.
  • Jubal rijdt met 5 wagens in Dedemsvaart rond.

Anjeractie 2020

Het is zover. De mobiele collecte van het Cultuurfonds is van start. Wij doen daar aan mee omdat alles dat [...]

Mededeling van het bestuur omtrent het Coronavirus

Het dagelijks bestuur van Chr. Muziekvereniging Jubal te Dedemsvaart heeft besloten om tot 1 april 2020 alle activiteiten op te [...]

Jubal collecteert voor de Anjeractie in Dedemsvaart-zuid en Lutten

Vanaf zondag 19 mei tot en met zaterdag 25 mei a.s. vindt de 74e Anjeractie plaats, de jaarlijkse collecteweek voor [...]

Nieuwe instrumenten voor Jubal

Uit de Dedemsvaartse Courant met dank aan Geke Lensen. Muziekvereniging Jubal heeft onlangs een deel van het instrumentarium kunnen vervangen. [...]