Oud Papier

Chr. Muziekvereniging Jubal haalt al meer dan 50 jaar elke maand oud papier op in Dedemsvaart. Jubal is hiermee in 1966 begonnen en sindsdien is het een vertrouwd beeld geworden dat de vrijwilligers op de eerste zaterdag van de maand het papier inzamelen.

Inkomsten

Oud papier is een grote bron van inkomsten voor Jubal. “Oud papier is de kurk waar Jubal op drijft” is een welbekende spreuk. Door de opbrengsten kan de contributie laag gehouden worden en kan Jubal muziekles aanbieden voor een betaalbaar bedrag. Op deze manier blijft muziek voor iedereen toegankelijk!

Veel papier

Gemiddeld haalt Jubal 50 ton (50.000 kg!) papier op in één maand. Dit wordt gedaan met 6 kraakperswagens die verschillende routes door Dedemsvaart rijden. Ter vergelijking, 50.000 kg is ongeveer gelijk aan; 41 personenauto’s, 7 stevige Afrikaanse olifanten of 3300 bastuba’s. Een enorme berg papier dus!

Afval in papier

Er wordt regelmatig afval gevonden tussen het oud papier. Dat is best te begrijpen omdat melkpakken en pakken van frisdranken van karton lijken te zijn. De binnenkant is echter behandeld of gemaakt van aluminiumfolie. Melk- en frisdrankpakken kunt u tegenwoordig bij het plastic afval doen.

Vragen

Mocht u vragen hebben over het oud papier of wilt u meehelpen met het inzamelen? Neem dan contact op met Jubal via  jubal.oudpapier@gmail.com.

december 2022

3decHele dagOud papier

januari 2023

7janHele dagOud papier

februari 2023

4febHele dagOud papier

maart 2023

4marHele dagOud papier

april 2023

1aprHele dagOud papier

  • Elke eerste zaterdag van de maand haalt Jubal papier op. Om 8:30 uur begint Jubal met ophalen. Zet het op tijd aan de weg!
  • Verpak het papier in dichte dozen, zo kan het papier niet wegwaaien
  • Melk- en frisdrankpakken zijn geen papier. Deze moeten bij het plastic afval.
  • Jubal rijdt met 5 wagens in Dedemsvaart rond.

Muziekmarkt

Jubal organiseert een muziekmarkt op zaterdag 17 september 2022 van 13.00 - 15.00 uur in ons Jubalgebouw, Parklaan 11 te [...]

Jubaleum

Jubal bestaat dit jaar 60 jaar! Kom eens kijken op een repetitieavond.

WIJZIGING ophaaldag oud papier !!!

Jubal haalt 11 juni oud papier in plaats van 4 juni. In verband met een inhaaldag (Pro Zero) vanwege Pinksteren [...]

Jubilarissen

Woensdagavond 11 mei tijdens de Algemene Ledenvergadering van Jubal heeft onze algemeen voorzitter Rene van den Berg 4 leden mogen [...]