Oud Papier

Chr. Muziekvereniging Jubal haalt al meer dan 50 jaar elke maand oud papier op in Dedemsvaart. Jubal is hiermee in 1966 begonnen en sindsdien is het een vertrouwd beeld geworden dat de vrijwilligers op de eerste zaterdag van de maand het papier inzamelen.

Inkomsten

Oud papier is een grote bron van inkomsten voor Jubal. “Oud papier is de kurk waar Jubal op drijft” is een welbekende spreuk. Door de opbrengsten kan de contributie laag gehouden worden en kan Jubal muziekles aanbieden voor een betaalbaar bedrag. Op deze manier blijft muziek voor iedereen toegankelijk!

Veel papier

Gemiddeld haalt Jubal 50 ton (50.000 kg!) papier op in één maand. Dit wordt gedaan met 6 kraakperswagens die verschillende routes door Dedemsvaart rijden. Ter vergelijking, 50.000 kg is ongeveer gelijk aan; 41 personenauto’s, 7 stevige Afrikaanse olifanten of 3300 bastuba’s. Een enorme berg papier dus!

Afval in papier

Er wordt regelmatig afval gevonden tussen het oud papier. Dat is best te begrijpen omdat melkpakken en pakken van frisdranken van karton lijken te zijn. De binnenkant is echter behandeld of gemaakt van aluminiumfolie. Melk- en frisdrankpakken kunt u tegenwoordig bij het plastic afval doen.

Vragen

Mocht u vragen hebben over het oud papier of wilt u meehelpen met het inzamelen? Neem dan contact op met Jubal via  jubal.oudpapier@gmail.com.

april 2021

3aprHele dagOud papier

mei 2021

1meiHele dagOud papier

juni 2021

5junHele dagOud papier

juli 2021

3julHele dagOud papier

augustus 2021

7augHele dagOud papier

  • Elke eerste zaterdag van de maand haalt Jubal papier op. Om 8:30 uur begint Jubal met ophalen. Zet het op tijd aan de weg!
  • Verpak het papier in dichte dozen, zo kan het papier niet wegwaaien
  • Melk- en frisdrankpakken zijn geen papier. Deze moeten bij het plastic afval.
  • Jubal rijdt met 5 wagens in Dedemsvaart rond.

Zaterdag 9 januari Oud papier!

Normaal gesproken halen wij als Jubal de eerste zaterdag van de maand het oud papier op. LET OP :  in januari [...]

Nieuws van het Dagelijks Bestuur

Beste leden, ouders, verzorgers, docenten en vrijwilligers. Wat wij hadden gevreesd, maar niet hadden gehoopt, werd gisteravond door onze Minister-President [...]

Stemmers BEDANKT!!

We zijn super blij met het mooie bedrag van € 833,94 met de actie van de Rabobank. Bedankt voor het [...]

Anjeractie 2020

Het is zover. De mobiele collecte van het Cultuurfonds is van start. Wij doen daar aan mee omdat alles dat [...]