Opleidingen

Bij Jubal is het mogelijk om op iedere leeftijd een muziekinstrument te leren bespelen. Al onze leerlingen krijgen les van gediplomeerde docenten. Daardoor kunnen we als vereniging de muzikale kwaliteiten waarborgen en krijg je als leerling alles aangeboden wat nodig is om je te ontwikkelen tot een goede muzikant.

Jonge leerlingen beginnen bij de Musickids (blokfluitgroep),  voor een eerste kennismaking met muziek. Heel geschikt voor leerlingen van groep 3/4, maar als je ouder bent kan het natuurlijk ook nog. Vanaf ongeveer groep 5  kunnen kinderen ook direct in het individueel onderwijs starten, als ze weten op welk instrument ze willen leren spelen.

Na gemiddeld een half jaar les kunnen kinderen  al meespelen in het kinderorkest. Heel leuk om zo ervaring op te doen in het samenspelen en om andere instrumenten te horen. Na ongeveer 2 jaar les kan er meegespeeld worden in het jeugdorkest.

Voor volwassenen, die het samenspelen nog moeten leren is het als “wat oudere jeugd” ook mogelijk om eerst een tijdje mee te spelen bij het jeugdorkest.

De leerlingen kunnen, dankzij onze professionele docenten  opgeleid worden voor de muziekexamens A t/m D.  Dit gaat via de KNMO, de landelijke muziekbond. Gemiddeld duurt de opleiding tot een examen 2 à 3 jaar.

Voor meer informatie over onze opleidingen kun je contact opnemen met de jeugd/opleidingscoördinatoren Dineke Linde of Mathilde Rutgers (zie contactgegevens) of kom kijken op woensdagavond vanaf 18 uur (kinderorkest) of 19 uur (jeugdorkest).

Omdat we graag gezellige contacten onderling willen, organiseren de jeugd-coördinatoren ook wel eens een (niet muzikaal) uitstapje of een jeugdweekend. Nog een reden om lid te worden!