Beste leden, oud-leden, dirigenten, instructeurs, docenten, vrijwilligers, familie en vrienden van Jubal,

Op deze eerste dag van dit nieuwe jaar wil ik graag van de gelegenheid gebruik maken om jullie het allerbeste toe te wensen. Een jaar van gezondheid, geluk en liefde. Laten we hopen en vertrouwen dat het nieuwe jaar vele mooie momenten voor ons in het verschiet heeft en dat we alle zorgen van de afgelopen twee jaar snel mogen vergeten of op zijn minst een plek kunnen geven.

Voor de Chr. Muziekvereniging Jubal Dedemsvaart is 2022 in ieder geval een bijzonder jaar.
In het jaar 2022 bestaan we als Jubal namelijk 60 jaar. Een jubileum waar we als vereniging zeker bij stil moeten staan. En dan niet stilstaan zoals we dat het afgelopen twee jaar hebben gedaan, maar stilstaan met mooie activiteiten, mooie momenten en laten we hopen een groot knallend eindfeest!
60 jaar al weet Jubal het publiek te vermaken met haar muziek en haar optredens. En we mogen met gepaste bescheidenheid zeggen dat dat gelukt is. Vele mooie optredens zijn er door al de jaren heen de revue gepasseerd en hebben meerdere generaties mogen genieten van de prachtige club die Jubal was en nog steeds is. Samen muziek maken, samen optredens en shows maken maar vooral het samenzijn met elkaar. Samen mooie dingen beleven en het maken van hechte vriendschappen.
Als je tot de Jubal-familie behoort dan is dit iets wat je je hele leven verder meedraagt. Hoewel je misschien dan niet meer actief bent binnen de club, altijd als je Jubal hoort of ziet slaat het hart toch weer even over. Een gevoel van plaatsvervangende trots wat dan naar boven komt. Het gevoel van ‘daar heb ik ook bij gespeeld of gelopen’, ‘daar hoorde ik ook bij’ en ‘dat is nog steeds een stukje van mij’. Velen zijn opgegroeid en misschien ook wel een beetje opgevoed bij Jubal. Samen hebben we door al die 60 jaar heen Jubal gemaakt tot wat het nu is. Wie had in 1962 gedacht dat Jubal Dedemsvaart in 2022 nog steeds zou bestaan? Dat Jubal Dedemsvaart een begrip is in Dedemsvaart en omstreken? Misschien wel gedroomd, maar dat die droom ooit werkelijkheid zou worden…

En nu 60 jaar later, een vereniging met een grote staat van dienst en aansprekende resultaten; een vereniging met meer dan 100 leden; een vereniging met show, muziek en dans; een vereniging met eigen opleidingstrajecten; een vereniging met vele vrijwilligers; …maar vooral een vereniging waar je graag onderdeel van uit wilt maken. Een vereniging om trots op te zijn!

60 jaar Jubal Dedemsvaart! Ik wens iedereen die zich op welke wijze dan ook betrokken voelt bij Jubal een prachtig jubileumjaar toe. In de hoop dat we deze prachtige mijlpaal met elkaar mogen delen. We gaan er samen een pracht van een jaar van maken!

Tot slot wil ik graag iedereen bedanken die in de afgelopen 60 jaar op welke manier dan ook heeft bijgedragen aan deze prachtige club. Samen mogen en kunnen we trots zijn op ONZE vereniging. Opdat er nog vele mooie jaren mogen volgen!

René van den Berg
Algemeen voorzitter