HARMONIE

MARCHING- & SHOWBAND

JEUGDAFDELING

TWIRL

Erik Zweers is geboren en getogen in Hardenberg (Overijssel). Al op zeer jonge leeftijd speelde hij bij de drumband van de Eendracht Hardenberg. Zoals het in die tijd de gewoonte was leerde je alles van de instructeur, in die tijd was dat zijn eigen vader. In de begin jaren 80 is hij naast de Eendracht tevens gevraagd als ondersteuning van het slagwerk van Soli Deo Gloria Ane. Hier is hij nog steeds als lid actief.

Vanaf 1985 is hij gevraagd om de leerlingen van de Eendracht les te gaan geven. Helaas voor korte tijd blijkt achteraf want de oproep 87-6 werd van kracht. Bij de Johan Willem Friso Kapel in Assen heeft hij het grootste deel van de militaire dienstplicht vervuld als zijnde tamboer en (trombone)blazer.
Na zijn diensttijd in 1989 is het instructeurschap begonnen. Na het behalen van alle slagwerkdiploma’s ging Erik op latere leeftijd de conservatoriumstudie volgen. Naast deze studie gaf hij al les aan leerlingen en diverse slagwerkensembles. Na zijn studie werd het al duidelijk dat het opleiden van leerlingen en dirigeren van gestemd en ongestemd slagwerk zijn werk zou zijn.

Onder de naam Drum & Slagwerkschool Erik is daar in 1996 een begin meegemaakt. Naast de drum & slagwerkschool zijn er verscheidene composities en arrangementen van zijn hand verschenen, die door vele bands zijn uitgevoerd.

november, 2023

4novHele dagOud papier

25nov20:00- 00:00Concert met de Hoogeveense HarmonieHarmonieorkest

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.

Dubbelconcert op 25 november te Hoogeveen

do 19 okt 2023|Reacties uitgeschakeld voor Dubbelconcert op 25 november te Hoogeveen

Musickids blokfluitklas

do 12 okt 2023|Reacties uitgeschakeld voor Musickids blokfluitklas

Wijkconcert luid de zomervakantie in!

di 11 jul 2023|Reacties uitgeschakeld voor Wijkconcert luid de zomervakantie in!

De Proeftuin Muziek van Jubal!

ma 3 jul 2023|Reacties uitgeschakeld voor De Proeftuin Muziek van Jubal!